Strefa Bydło

Status antyoksydacyjny mleka

Anna Wilkanowska; Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy

 

Mleko to jeden z najpopularniejszych artykułów spożywczych. Mimo że zaczyna być zastępowane jest przez napoje roślinne (takie jak mleko sojowe, ryżowe, owsiane, migdałowe) wiele osób nie wyobraża sobie życia bez mleka krowiego. Nie ma się co dziwić, jest ono smaczne, dzięki laktozie jest delikatnie słodkie, można wyprodukować z niego masło, jogurty, kefiry, jest też zdrowe. Jest ono źródłem białka, składników mineralnych i tłuszczu, w którym obecne są m.in. antyoksydanty.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.