Strefa Bydło

Produkcja wołowiny w Polsce

Bartosz Szymik; Zakład Hodowli Bydła, Instytut Zootechniki PIB

 

Mięso wołowe stanowi bogate źródło wysokiej jakości białka i wielu ważnych składników odżywczych, które są niezbędne dla zachowania optymalnego stanu zdrowia. Dobrej jakości wołowina stanowi cenne źródło składników odżywczych brakujących w diecie niektórych grup społecznych. Szczególnie dzieci, młodzież, kobiety w wieku rozrodczym i osoby starsze mogą odnieść korzyści z włączenia chudego mięsa czerwonego do swojej diety. Jak produkcja i rynek wołowiny wygląda w Polsce, ile wołowiny konsumują Polacy, a przede wszystkim czy jest ona dobrej jakości?

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.