Strefa Bydło

Jak wykonać dobrej jakości kiszonkę z traw?

Iwona Radkowska1, Adam Radkowski2

1 Instytut Zootechniki – PIB, Zakład Hodowli Bydła, Balice

2 Katedra Agroekologii i Produkcji Roślinnej, Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie

 

W coraz większej liczbie gospodarstw w żywieniu krów mlecznych oraz bydła opasowego stosuje się całoroczne utrzymywanie zwierząt w oborze, dlatego bardzo ważna staje się kwestia jakości pasz objętościowych konserwowanych. Produkcja pasz konserwowanych umożliwia równomierne i pełnowartościowe żywienie zwierząt przez cały rok, a odpowiednie przygotowanie i konserwacja pasz w żywieniu bydła stanowi podstawę zdrowotności i produkcyjności zwierząt. Znajomość podstawowych zasad konserwowania ma bardzo duże znaczenie dla uzyskania paszy o odpowiedniej jakości.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.