Strefa Bydło

Hodowca Bydła 3/2022

HB 3 2022

W numerze:

*Aktualności branżowe: Rynek mleka – handel UE, Rynek mleka – ceny PL, Rynek mleka – handel PL, Rynek mleka – ceny UE, Rynek mięsa – ceny PL, Rynek mięsa – handel UE, Rynek mięsa – handel PL, Rynek materiałów paszowych

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

 

  1. Charakterystyka, podział i możliwości produkcyjne trwałych użytków zielonych (TUZ) Kazimierz Grabowski
  2. Zachwaszczenie użytków zielonych Martyna Wilk
  3. Nawożenie dolistne makro- i mikroelementami na użytkach zielonych Barbara Wróbel, Waldemar Zielewicz
  4. Mieszanki traw PROgrass niezastąpione w żywieniu bydła PROCAM
  5. Przygotowanie pola pod siew kukurydzy Leszek Majchrzak
  6. Zasady nawożenia kukurydzy Dagmara Migut - cały artykuł
  7. Choroby kukurydzy i możliwości ich zapobiegania Hubert Waligóra
  8. Pasze rzepakowe – śruta oraz makuch w żywieniu bydła Józef Krzyżewski
  9. Długowieczność krów w Polsce i na świecie Mariusz Bogucki
  10. Wytrwałość laktacji Ewa Januś, Piotr Stanek
  11. Indeks ekonomiczny przyszłość w selekcji bydła mlecznego Edyta Wojtas-Turalska
  12. Jakość cytologiczna mleka Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  13. 70 lat pracy dr Jerzego Żółkowskiego dla rozwoju hodowli bydła i polskiego rolnictwa Henryk Grodzki - cały artykuł
  14. Straty ciąż u bydła - temat nadal aktualny! Anna Zmudzińska, Agata Sarnecka, Katarzyna Muszyńska

 

Materiał hodowlany*
Skup i ubój bydła*
Byki, jałówki, krowy - ceny skupu netto*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

Kup ten numer - 12.00 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz Katalog Firm Paszowych. Raz w roku prezent Kalendarz trójdzielny - 115.00 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.