Strefa Drób

Pakowanie mięsa i przetworów drobiowych

Justyna Sokół

Instytut Bioinżynierii i Hodowli Zwierząt, UPH Siedlce

 

Jakość produktów drobiowych formuje się podczas obróbki w procesie technologicznym, jednak żeby zachować jakość w trakcie przechowywania i przewożenia produktu, a także zagwarantować odpowiednią higienę, zachodzi potrzeba wykorzystania opakowań. Dobrze dostosowane opakowanie stwarza optymalne zabezpieczenie produktu, a także dodatkowo bierze udział w celach marketingowych – jest częścią reklamy oraz ułatwia sprzedaż. Można na nim umieścić istotne informacje dotyczące produktu, takie jak: właściwości, sposób użycia czy warunki przechowywania.

Dostęp do wszystkich artykułów archiwalnych znajdujących się na naszym portalu jest możliwy po wykupieniu prenumeraty czasopisma.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

Subskrybuj nasz newsletter

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy