Strefa Drób

Mały ptak o dużym potencjale. Krótkie kompendium wiedzy o przepiórkach

Jakub Biesek, Honorata Huse-Wesołek; Katedra Nauk o Zwierzętach, Zakład Hodowli Drobiu UTP w Bydgoszczy



Specyfika produkcji drobiarskiej pozwala konsumentom na duży wybór produktów drobiowych. Fundamentem w tej dziedzinie są cztery gatunki ptaków gospodarskich: kura (popularny kurczak), indyk czy coraz chętniej wybierany drób wodny – kaczka i gęś. Bogata oferta produktów drobiowych (jaja, mięso, podroby) daje klientom, mimo wysokich wymagań, pełną satysfakcję – każdy znajdzie coś dla siebie. Konsumenci oczekują produktów o odpowiednim smaku, zawartości białka, tłuszczu i innych składników pokarmowych, które u każdego gatunku kształtują się na innym poziomie.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.