Strefa Drób

Zapewnienie optymalnych warunków środowiskowych i sanitarno-weterynaryjnych

Ireneusz Stachowiak, Sekcja drobiarska, SGGW Warszawa

 

 

    Współcześnie, produkty drobiowe, takie jak mięso i jajka są łatwo przyswajalnym i tanim źródłem białka zwierzęcego, preferowanym w większości regionów świata. Popyt ten powoduje ciągły rozwój i intensyfikację produkcji. Ponieważ przedsiębiorstwa drobiarskie wymagają regularnego obrotu materiałów (m.in. piskląt i pasz), pozostają zależne od różnych środków transportu. Za ich pośrednictwem, w obszar hodowlany mogą być wprowadzane różne czynniki chorobotwórcze, co skutkuje pogorszeniem kondycji środowiska.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.