Strefa Drób

Wpływ technologii produkcji na jakość mięsa drobiowego

Oliwia Duszyńska-Stolarska; Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy


Mięso drobiowe cieszy się niesłabnącą popularnością wśród konsumentów. Charakteryzuje się szeregiem korzystnych cech smakowych oraz dietetycznych. Natomiast pomimo rosnącej produkcji mięsa w Polsce, można dopatrywać się licznych trudności. Jedną z nich jest pozyskiwanie dużych zasobów surowca o wysokiej jakości. Świadomość konsumentów dotycząca humanitarnego traktowania zwierząt również ulega zmianie. Klienci coraz chętniej sięgają po produkty pochodzące z chowu naturalnego.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.