Strefa Drób

Programy redukcji antybiotyków w chowie drobiu

Agnieszka Wilczek-Jagiełło

 

Zaniechanie lub chociażby znaczące ograniczenie stosowania antybiotyków w hodowli drobiu to jedna z najczęściej poruszanych kwestii w ostatnim czasie. Do redukcji ilości podawanych ptakom, ale również innym zwierzętom hodowlanym, antybiotyków skłaniają hodowców nie tylko autorytety świata naukowego, ale przede wszystkim naciski konsumentów obawiających się o bezpieczeństwo zdrowotne produktów pochodzenia zwierzęcego. Jednocześnie opracowywane są programy, szczegółowe instrukcje postępowania, dzięki którym możliwy będzie chów bez antybiotyków przy zachowanej jednocześnie opłacalności produkcji drobiu.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.