Strefa Drób

Optymalny skład aminokwasów w zrównoważonej produkcji brojerów

Stanisław Wężyk

 

Wg Runowskiego (2013), początki koncepcji rozwoju zrównoważonego sięgają przełomu lat 60. i 70. XX wieku, a jej podstawy przedstawiono na światowej konferencji pt. „Środowisko życia człowieka” w Sztokholmie (1972). W 1987 r. na Światowej Komisji ONZ ds. Środowiska i Rozwoju, w raporcie pt. „Nasza wspólna przyszłość”, przedstawiono definicję zrównoważonego rozwoju, jako „rozwój zapewniający zaspokojenie obecnych potrzeb społeczeństwa bez uszczerbku dla możliwości zaspokojenia potrzeb przyszłych pokoleń”. Początkowo pojęcie zrównoważonego rozwoju, wiązano głównie z potrzebą zachowania równowagi ekologicznej, ale od Konferencji w Rio de Janeiro (1992 r.) przyjęło się, że rozwój zrównoważony, ma nie tylko znaczenie ekologiczne, ale również ekonomiczne i społeczne.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.