Strefa Drób

Koronawirus (SARS Cov 2) a system bezpieczeństwa żywności

lek. wet. Maciej Kucharski

 

Występowanie pandemii koronawirusa na całym świecie odbija się negatywnie nie tylko na zdrowiu osób zakażonych, ale również na gospodarce. Zakażeni pracownicy (w firmie) prowadzą do jej czasowego zamknięcia lub zwolnienia produkcji, a to odbija się niekorzystnie na jej kondycji finansowej. Dlatego tak ważne jest zapobieganie wystąpienia zakażenia u pracowników. Jeżeli już do tego dojdzie i koronawirus pojawi się jako „niechciany gość” (w zakładzie) to należy mieć opracowane procedury (tzw. Plan B) – co robić na taką ewentulaność. Smutnym jest fakt, że osoby zakażone tym wirusem walczą o każdy ''oddech'', dlatego pomimo różnych teorii, należy stosować się do zasady dystans, dezynfekcja rąk, maseczka.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.