Strefa Drób

Niemożliwe staje się możliwe!

dr inż. Witold Adamkiewicz, mgr inż. Maciej Mroczyński; CEO ozonetube.pl

Żyjemy w świecie, gdzie na wyciągnięcie ręki jest prawie wszystko. Chociaż dostępne są już autonomiczne samochody1, drony wykorzystywane są do dostarczania przesyłek2, a loty w kosmos tanieją3, pozornie proste problemy, jak usunięcie uciążliwego zapachu czy zapewnienie odpowiedniego poziomu czystości i higieny w obiektach przemysłowych wciąż są wyzwaniem. Hale magazynowe, kurniki, czy silosy zbożowe to miejsca, które dzięki swojemu przeznaczeniu są istotnym elementem wielu gałęzi przemysłu. Niestety, ich ogromna kubatura, często w połączeniu z, wynikającymi z ich użytkowania, zapachami oraz możliwymi patogenami, bardzo utrudnia skuteczną dezynfekcję, dezynsekcję i dezodoryzację. Zastosowanie prostych i znanych środków, takich jak pianowanie, rozpylanie chemii przemysłowej czy mycie przy pomocy dedykowanych do tego celu maszyn, nie zawsze przynosi oczekiwane efekty, co powoduje, że nieskuteczne zabiegi dezynfekcyjne generują ryzyko i duże straty.

 

 

Pozostało 90% tekstu

 

Artykuł został opublikowany w Hodowcy Drobiu 7/2021. Kup to e-wydanie (9,50 zł) TUTAJ.

Czas realizacji zamówienia: do 2 dni roboczych

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy