Strefa Drób

Dobrostan w intensywnej produkcji kurcząt rzeźnych

Sebastian Wlaźlak, Kamil Kądziołka; UTP Bydgoszcz

 

Intensywna produkcja kurcząt rzeźnych, oparta jest na osiągnięciu wysokich wyników produkcyjnych, a jednocześnie bezpiecznego i wysokiej jakości jest mięsa drobiowego. Rosnąca świadomość konsumentów dotycząca zarówno warunków utrzymania, jak i systemów chowu drobiu wpływa na popularność produktów drobiarskich i pogłębia ciągłą dyskusję o możliwym doskonaleniu wszystkich czynników oddziałujących na zdrowie ptaków, a tym samym ich dobrostan.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.