Strefa Drób

Kapłon – produkt ekskluzywny - historia oraz produkcja

Jakub Urban1, Damian Bień2, Monika Michalczuk2

1Koło Naukowe Hodowców Zwierząt Gospodarskich przy WHBiOZ 

2Katedra Hodowli Zwierząt, Instytut Nauk o Zwierzętach, SGGW w Warszawie

 

Konsumenci coraz częściej, skłonni są zapłacić wyższą cenę za mięso drobiowe bardzo dobrej jakości i wyróżniające się pożądanymi walorami sensorycznymi. Poszukują oni produktów pochodzących od rodzimych ras kurcząt, odchowywanych w systemach ekstensywnych.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.