Strefa Drób

Smoked Eggs Europe, czyli wędzone jaja kurze

Annegien i Gijsbert Bos z Niderlandów (Fot. 1) są twórcami innowacji smakowej w Europie – wędzonych jaj kurzych. Smoked Eggs Europe to prawdziwy start-up, dlatego też małżeństwo otrzymało dotację na rozwój od regionalnego rządu (www.poultryworld.net). Wędzone jaja do dań wytrawnych oraz na słodkoPoprzez precyzyjne dopasowanie parametrów wędzenia, powstaje wyjątkowy aromat i smak jajka. Posmak wędzonego dymu jest specyficzny, ale nie dominujący. Niektórzy podają, że jaja w smaku przypominają sos BBQ (barbecue), dzięki czemu spożywając je można odnieść wrażenie, iż konsumuje się jajko z wędzonym boczkiem. Jajka są smaczne i mogą być spożywane na różne sposoby: w sosie, gotowane lub smażone, ale także np. w formie majonezu. Możliwości są nieograniczone (www.smokedeggs.nl).

 

 

Pozostało 90% tekstu

 

Artykuł został opublikowany w Hodowcy Drobiu 3/2022. Kup to e-wydanie (12,00 zł) TUTAJ.

Czas realizacji zamówienia: do 2 dni roboczych

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.