Strefa Drób

Właściwości technologiczne mięsa drobiowego, cz. I

W dobie konkurencji, gdy na rynku oferowany jest szeroki asortyment mięsa i jego przetworów, coraz częściej zwraca się uwagę na parametry technologczne mięsa kształtujące jego jakość. Pod pojęciem jakości w najszerszym znaczeniu tego słowa rozumiemy zespół wszystkich istotnych dla danego produktu cech, decydujących o jego wartości użytkowej. Ponadto jak warto podkreślić, jakość nie ma tego samego znaczenia dla producentów, co dla konsumenta, który nie uczestniczy w procesie produkcji. Konsument oczekuje obecnie produktów bardzo dobrych jakościowo, bezpiecznych, o wysokiej wartości odżywczej, mięsa soczystego, kruchego, o odpowiednim smaku i zapachu oraz nadającego się do łatwego i szybkiego przygotowania do spożycia.

 

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.