Strefa Trzoda

Światowa produkcja mięsa wieprzowego i miejsce Polski

Tomasz Rokicki; SGGW Warszawa

 

W artykule przedstawiono sytuację i zmiany w światowej produkcji mięsa wieprzowego. Kolejno ukazano zmiany w produkcji mięsa wieprzowego na świece, regionalizację produkcji, udział największych producentów tego rodzaju mięsa i kierunki zmian produkcji w tych państwach. Określono także stopień koncentracji produkcji na kontynentach i w krajach świata. Skupiono się również na Polsce, ukazano jej miejsce na świecie, kierunki zmian w pogłowiu trzody chlewnej i produkcji mięsa wieprzowego oraz przyczyny takich tendencji. Określono również zmiany w handlu zagranicznym zwierzętami i mięsem wieprzowym w Polsce.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.