Strefa Trzoda

Proekologiczne metody chowu świń

Marek Babicz, Damian Zarajczyk; Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

 

Populacja ludności na świecie stale rośnie. Obecnie wynosi około 7,8 mld. Przewiduje się, że do 2050 r. liczba ta wzrośnie do niemal 10 miliardów. Przyrost ludności wiąże się ze wzrostem konsumpcji mięsa. Jest to szczególnie widoczne w krajach rozwijających się. Ta tendencja prowadzi do zwiększania produkcji żywca wieprzowego, przy czym aby nadążyć za zapotrzebowaniem sięga się po intensywne, wręcz przemysłowe metody chowu świń.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.