Strefa Trzoda

Z myślą o trzodzie...

Agrolok

 

Najważniejsze aspekty prawidłowego żywienia, szanse i zagrożenia związane z chowem trzody chlewnej – oto główne zagadnienia przedstawione podczas konferencji pt. „Komponenty paszowe dla trzody – możliwości obecnych czasów”, która odbyła się w Piotrkowie Trybunalskim w dniu 16.09.2021 r. To kolejne spotkanie poświęcone produkcji zwierzęcej, które w ostatnich tygodniach zostało zorganizowane przez firmę Agrolok. Jak ASF wpływa na krajowe rolnictwo?Panel dyskusyjny zainaugurowało wystąpienie Tadeusza Bojdy, lekarza weterynarii z przychodni Alta-Vet w Brodnicy – specjalisty ds. chorób trzody chlewnej. Prelegent przestawił problematyczne aspekty bioasekuracji dotyczące afrykańskiego pomoru świń, omawiając kluczową rolę zoohigieny w profilaktyce choroby oraz wpływ dodatków paszowych na efektywność produkcji. – Wirus afrykańskiego pomoru świń (ASFV) jest wysoce zaraźliwy dla dzików i świń, a do tego charakteryzuje się długą przeżywalnością.

 

 

Pozostało 90% tekstu

 

Artykuł został opublikowany w Hodowcy Trzody Chlewnej 9-10/2021. Kup to e-wydanie (13,00 zł) TUTAJ.

Czas realizacji zamówienia: do 2 dni roboczych

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.