Strefa Indyk

Niskie ceny skupu hamują produkcję indyków!

Katarzyna Markowska

 

Wstawienia piskląt indyczych w ciągu ostatnich 10 lat zwiększyły się o 78,3% ze 28 691 tys. sztuk do 51 153 tys. sztuk. W tym okresie wzrósł skup i produkcja mięsa indyczego o 74,3%. W 2019 roku skup indyków w polskich ubojniach wyniósł 584 tys. ton, a produkcja mięsa 455 tys. ton. Przez ostatnie 10 lat eksport mięsa indyczego z Polski zwiększył się o 129,5% do wielkości 211,71 tys. ton. Szacowany udział eksportu w całkowitej produkcji mięsa indyczego to 46,5%.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.