Strefa Indyk

Wady jakościowe mięsa indyczego

Iwona Chwastowska-Siwiecka; Katedra Towaroznawstwa i Przetwórstwa Surowców Zwierzęcych, Wydział Bioinżynierii Zwierząt, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Marek Skowroński; Naukowe Koło Oceny Surowców i Produktów Zwierzęcych, Wydział Bioinżynierii Zwierząt, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

 

Produkcja drobiarska ukierunkowana jest na uzyskanie dużej ilości mięsa w bardzo krótkim czasie. Ze względu na wzrastające wymagania konsumentów oraz dużą konkurencję na rynku coraz istotniejszy staje się aspekt szeroko rozumianej jakości i bezpieczeństwa tego produktu. Cechy jakościowe mięsa drobiowego uzależnione są od wielu czynników, a mianowicie: gatunku, rasy czy linii genetycznej ptaków, warunków ich utrzymania, obrotu przedubojowego oraz postępowania z mięsem podczas jego przetwarzania i przechowywania.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.