Strefa Indyk

Indyk Polski 76 (3/2021)

Mykotoksyny w paszach

Marcin Gumowski, Damian Konkol, Mariusz Korczyński; Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Katedra Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa

 

Mykotoksyny wytwarzane przez niektóre szczepy grzybów strzępkowych, takich jak Aspergillus spp., Penicillium spp. i Fusarium spp., są organicznymi związkami chemicznymi o niskiej masie cząsteczkowej i dużej stabilności w odniesieniu do warunków środowiskowych, takich jak pH i temperatura.

Podróż do zrównoważonej hodowli

Hybrid Turkeys

 

Przez lata obserwowaliśmy powolną ewolucję tego, co napędza popyt na pożądane wartości w hodowli indyków. Historia nauczyła nas, że najcenniejszą cechą jest zmienność celów. Zatem, czego będziemy poszukiwać w przyszłości? Jasnym jest, że odnosząca sukcesy branża indycza będzie branżą zrównoważoną. Aby stało się to realne, nasz program hodowlany ciągle przesuwa się od hodowli zbilansowanej do hodowli zrównoważonej.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.