Strefa Indyk

Indyk Polski 51 (2/2015)

W numerze:

  1. Całe ziarno pszenicy w żywieniu indyków rzeźnych Teresa Majewska
  2. Zależność pomiędzy żywieniem indyków a wodochłonnością mięsa Anna Wilkanowska
  3. Sole kwasu masłowego korzystnie wpływają na integralność jelit Katarzyna Jankowska
  4. Przyczyny zatruć u drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
  5. Czynniki wpływające na udział mięśni piersiowych w tuszce indyka Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  6. Grypa ptaków Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  7. Rośnie produkcja indyków Marian Biegański
  8. Jeden z najważniejszych czynników decydujących o sukcesie w hodowli indyka Akademia Indyka
  9. Aspergiloza pochodząca z wylęgarni – jak ją rozpoznać? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  10. Na co warto zwrócić uwagę przy wyborze dostawcy gazu płynnego? Novatek
  11. Wilgotność oraz poziom CO2 w indyczniku jako wskaźniki oceny wentylacji Bartosz Korytkowski
  12. Możliwość kontroli populacji much na fermie Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka
  13. Postępowanie w przypadku sporu między dostawcą paszy lub piskląt a producentem drobiu redakcja
  14. Jakie dokumenty powinien posiadać właściciel fermy drobiu w swoim gospodarstwie? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  15. Biegły sądowy czy niezależny lekarz weterynarii? Wojciech Grudzień
  16. Seminarium hodowli indyka – najważniejsze zagadnienia dotyczące utrzymania stad rodzicielskich oraz higieny Wojciech Grudzień
  17. Quo vadis polskie drobiarstwo? Cargill
  18. Energooszczędna wentylacja dla drobiu Inwest Agro
  19. Indyk z grilla

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich 2017/2018 - 60zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.