Strefa Drób

Hodowca Drobiu 8/2021

HD 8.2021

W numerze:

*Aktualności branżowe: Drobiarstwo w liczbach; Ogniska wysoce zjadliwej ptasiej grypy u drobiu; Rynek mięsa drobiowego – ceny Polska; Rynek mięsa drobiowego – ceny UE; Rynek mięsa drobiowego – handel 2019/2020; Rynek drobiu żywego – handel 2019/2020; Rynek mięsa drobiowego – handel I-V 2020/2021; Rynek drobiu żywego – handel I-V 2020/2021; Rynek jaj – ceny Polska; Rynek jaj – handel 2019/2020; Rynek jaj – handel I-IV 2020/2021; Rynek jaj – ceny UE; Rynek materiałów paszowych.

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

 

  1. Podaż i cena ziarna zbóż w aspekcie efektywności żywieniowej i ekonomicznej produkcji drobiarskiej w Polsce Marcin Różewicz
  2. Dopuszczenie białka owadziego do produkcji pasz dla drobiu i trzody chlewnej wzmocni rozwój HiProMine
  3. Mykotoksyny w paszach Marcin Gumowski, Damian Konkol, Mariusz Korczyński
  4. Ograniczenie stosowania antybiotyków w produkcji drobiarskiej – wyzwanie i nowe możliwości
  5. Skażenia skorupy jaja w zależności od systemu chowu drobiu Bartosz Korytkowski
  6. Choroby układu oddechowego kur niosek Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  7. Czy mięso zostanie wyparte z naszej diety przez jego substytuty? Martyna Batorska

 

Wykaz firm wyposażających fermy drobiu*
Wykaz producentów pasz dla drobiu*
Pisklęta produkcja, odchów, dystrybucja*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.