Hodowca Drobiu 3/2021

HD 3.2021 okl

W numerze:

*Aktualności branżowe: Drobiarstwo w liczbach; Rynek mięsa drobiowego – ceny; Rynek mięsa drobiowego – handel; Rynek drobiu żywego – handel; Rynek jaj – ceny; Rynek jaj – UE; Rynek jaj – handel; Rynek zbóż; Ogniska wysoce zjadliwej ptasiej grypy u drobiu

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

 

  1. Poprawa zdrowia jelit poprzez modulację mikrobioty przewodu pokarmowego kurcząt Aleksandra Bełdowska, Sebastian Wlaźlak, Jakub Biesek
  2. Czynniki wpływające na produkcję pasz w Unii Europejskiej Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz
  3. Inhibitory trypsyny z soi mają wpływ na przyrosty i zdrowe jelita kurcząt Alfred Blanch
  4. PROGRES® Kwasy żywiczne– naturalne wsparcie bariery jelitowej i potencjału produkcyjnego drobiu Katarzyna Sartowska-Żygowska
  5. Poprawa jakości jaj poprzez stosowanie dodatków paszowych Damian Spustek, Dominika Krakowiak, Kamil Drabik, Justyna Batkowska
  6. Choroby niedoborowe u drobiu Maciej Kucharski
  7. Ochrona hodowli przed salmonellą i przegrzaniem Concordia Polska Grupa Generali
  8. Nowy rok, nowy parapodatek, nowe podwyżki cen prądu. Jak ich uniknąć? Brewa Efektywna Energia
  9. Poubojowa ocena kurcząt rzeźnych Bartosz Korytkowski
  10. Ptasia grypa – choroba układu oddechowego w małych przydomowych stadach Joanna Marć-Pieńkowska
  11. Nowe spojrzenie na ściółkę drobiową Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  12. Ptasia grypa – czy gęsi muszą być zamknięte? Przemysław Lech

 

Wykaz firm wyposażających fermy drobiu*
Wykaz producentów pasz dla drobiu*
Pisklęta produkcja, odchów, dystrybucja*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ