
Archiwum
Hodowca Bydła 12/2016
W numerze:
- Dodatki paszowe wpływające na wydajność i skład chemiczny mleka Józef Krzyżewski
- Kwasy humusowe jako dodatek paszowy dla bydła Marcin Różewicz, Krystyna Jakubowska
- Czy śruta rzepakowa może zastąpić soję w żywieniu krów? Wojciech Karolewski
- Dodatki paszowe „Agroyeast” Andrzej Szopiński, Bartłomiej Podpora
- Kondycja ciała krów mlecznych w okresie okołoporodowym Marta Kaliciak, Maciej Adamski
- Nowoczesne rozwiązania w udoju krów Michał Boćkowski
- Czy wiemy wszystko o doju… automatycznym Stanisław Bogumił Winnicki, Joanna Aert
- Chora ćwiartka wymienia – i co dalej? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- 70 lat pracy hodowlanej nad doskonaleniem bydła mlecznego w Polsce Jerzy Żółkowski, Wiesław Świderek
- Dlaczego Drzymałowie mieszkali w wozie? Henryk Pawlak
- Żywienie cieląt ras mięsnych po odsadzeniu od matek Krzysztof Bilik
- Tendencje zmian w spożyciu mięsa wołowego w Polsce w ostatnich latach Anna Wilkanowska
- Wołowina z Polski ma szansę poza Unią
- Ograniczyć czynniki stresogenne przed ubojem bydła Katarzyna Jankowska
- Zamieralność zarodków – jak wpływa na płodność? Dawid Sobociński
- Wolf-System Idealne rozwiązania dla rolnictwa i przemysłu
- Wektory i choroby wektorowe bydła Zdzisław Gliński
- Nowości EuroTier 2016
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ