
W numerze:
- Zioła, jako dodatki żywieniowe dla krów i cieląt Adrianna Pawlik, Grażyna Sender
- Pocięcie i wymieszanie dawki TMR Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka
- Energia na start w laktację Katarzyna Walkowiak
- Żywienie krów bez podziału na grupy technologiczne Wojciech Neja
- Zbiór kukurydzy odmian ziarnowych na finishu Dariusz S. Minakowski
- Kiszonka z traw w żywieniu młodego bydła opasowego – raport z badań Cezary Purwin, Zenon Nogalski, Iwona Wyżlic, Monika Sobczuk-Szul, Paulina Pogorzelska-Przybyłek, Zofia Wielgosz-Groth, Rafał Winarski
- O czym świadczą ciała ketonowe w mleku? Maciej Adamski, Katarzyna Walkowiak
- Właściwe postępowanie ze zwierzętami warunkiem dobrej produkcyjności Katarzyna Piotrowska-Tomala, Katarzyna Jankowska
- Co przemawia za prowadzeniem opasu mieszańców? Stanisław Wajda, Ewa Burczyk
- Jak uniknąć przekroczenia kwoty mlecznej? Jerzy Żółkowski
- Czy to Jawa, czy to sen? Czyli produkcja mleka na Wyspie Jawa Stuart Lumb
- Wsparcie dla rolników. Gdzie udzielą kredytu? SKOK Rafineria
- Mykoplazmozy bydła Zdzisław Gliński
- Innowacje w oborze - Produkty nagrodzone na targach w Hanoverze EuroTier 2014
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ