
W numerze:
- Jakość pasz objętościowych – nieodzowny warunek intensywnej produkcji mleka Dariusz S. Minakowski
- Wystarczy jedna dawka dla krów w laktacji Ryszard Kujawiak
- Laboratorium Alltech ds. walki z mikotoksynami zdobywa globalną akredytację Alltech
- Podejrzewasz kwasicę? Działaj! Zastosuj środek buforujący! Over Agro
- Profil kwasów tłuszczowych w mleku Józef Krzyżewski
- Wykorzystanie razówek do produkcji wołowiny – raport z badań Zenon Nogalski, Zofia Wielgosz-Groth, Monika Sobczuk-Szul, Cezary Purwin, Rafał Winarski, Paulina Pogorzelska-Przybyłek
- Szklanka mleka dla ucznia – mleko z jodem Franciszek Brzóska, Tadeusz Barowicz, Bogdan Śliwiński
- Poprawa zdrowia racic dzięki kąpielom racic? Stephan Hagen, Srdjan Stankovic
- Przyczyny brakowania krów mlecznych Katarzyna Walkowiak
- Od pryzmy po stół paszowy Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka
- Mastitis sprzyja poronieniom? Adrianna Pawlik, Grażyna Sender
- Automatyczna obserwacja bydła w oborze Ryszard Pleskot
- Moje przemyślenia nt. heterozji w chowie bydła Jerzy Żółkowski
- Dokarmianie zwierzyny płowej kiszonkami Witold Podkówka
- Edukacyjne zamierzenia Bioinżynierii Zwierząt - Inauguracja roku akademickiego 2014/2015 na Wydziale Bioinżynierii Zwierząt w Olsztynie Katarzyna Markowska, Dariusz S. Minakowski
- Immunoprofilaktyka w chorobach zakaźnych bydła - Szczepienia ochronne Zdzisław Gliński
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ