W numerze:
- Węglowodany w żywieniu krów mlecznych Cz. I Skład i podstawowe przemiany węglowodanów Dariusz S. Minakowski
- Pobranie suchej masy ważnym kryterium wartości produkcyjnej kiszonki Iwona Wyżlic, Cezary Purwin
- KISZONKA na co zwrócić uwagę, oprócz zakiszacza? Robert Nowakowski
- IV Szkoła Zakiszania Zadbaj o najwyższą jakość kiszonek Przemysław Wieczorek
- Urządzenia do mechanicznego podgarniania paszy na stole paszowym Robert Szulc
- Jednorodna gnojowica dobry nawóz Katarzyna Jankowska
- Czytaj raport z kontroli użytkowości mlecznej! Józef Krzyżewski
- Obchody 20-u lat doju automatycznego 1 września 2012, Dźwierzuty Piotr Lisiecki
- 2 wrzesień 2012, Stany Małe Adam Kupczyk, Małgorzata Powałka
- Co warto wiedzieć o miejscach legowiskowych dla krów? Marek Gaworski, Michał Boćkowski
- Wysoka wydajność mleka wynik pracy hodowlanej i dobrostanu zwierząt Katarzyna Markowska, Dariusz Minakowski
- Krzyżowanie towarowe w produkcji wołowiny Piotr Wójcik
- Zapalenie płuc u cieląt problem ciągle aktualny Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Sprawdź bydło przed zakupem Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Zanim krowa zacznie kuleć Rafał Sieradzki, Maciej Adamski
- Kukurydza na paszę i biogaz Pienice 25.08.2012 r. Dariusz S. Minakowski
- Wapnowanie użytków zielonych Adam Radkowski, Iwona Radkowska
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ