
W numerze:
- Koncentracja składników pokarmowych w sm dawki ważnym czynnikiem stymulującym produkcyjność krów Józef Krzyżewski
- Gliceryna osłodzi krowie życie! i dowartościuje energetycznie dawkę pokarmową Adrian Wojtalczyk
- Jeszcze raz o subklinicznej kwasicy żwacza (SARA) Paweł Górka
- Czy zaawansowane technologie żywieniowe mogą nam zapewnić wydajność, rentowność i zrównoważony rozwój? Przemysław Wieczorek
- Intensywny opas buhajków i jałówek rasy holsztyńsko- -fryzyjskiej przeznaczanych na rzeź Stanisław Wajda, Ewa Burczyk
- Zasady bezpiecznego przechowywania nawozu z wykorzystaniem płyt obornikowych Michał Boćkowski, Marek Gaworski
- Gdzie zaoszczędzić energię w oborze? Robert Szulc
- Powolny rozwój biogazowni w Polsce Proces inwestowania w biogazownię rolniczą Magdalena Szwarc , Małgorzata Powałka, Adam Kupczyk
- Leczenie stanów zapalnych wymienia u krów Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Japońska technologia smakuje polskim krowom Greenland
- Skażenie pasz ochratoksyną i biologiczna metoda ich dekontaminacji K. Zielińska, K. Stecka, A. Fabiszewska, A. Miecznikowski
- Mieszanki trawiasto-motylkowate podstawą efektywnej produkcji mleka Adam Radkowski, Iwona Radkowska
- Ograniczyć straty podczas sporządzania kiszonek Adam Radkowski, Iwona Radkowska
- Termin zbioru zielonki decyduje o jakości kiszonek Ewa Stamirowska-Krzaczek
- Stan i perspektywy uprawy kukurydzy w Polsce i na świecie Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra
- Uprawa kukurydzy na biogaz Anna Weber, Hubert Waligóra
- Gospodarka wodna w uprawie kukurydzy Anna Weber, Hubert Waligóra
- Znaczenie kukurydzy w rozwoju rolnictwa i produkcji mleka w regionie ostrołęckim Dariusz Minakowski, Witold Rzepiński
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ