
W numerze:
- Pobranie suchej masy kluczowy czynnik wpływający na poziom produkcji mleka Józef Krzyżewski
- Mikroflora przewodu pokarmowego, a zdrowie i produkcyjność bydła Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Ketoza widoczna w mleku Krzysztof Słoniewski
- Wrzód podeszwy przyczyną obniżenia dobrostanu krów Paweł Stefański
- Jak należy chronić strzyki? Wojciech Neja
- Dobra płodność w stadach wysokowydajnych Katarzyna Piotrowska-Tomala
- Uaktualnij biznesplan odchowu jałówek Paweł Górka
- Sztuka projektowania obór Michał Boćkowski, Marek Gaworski
- Choroby bakteryjne skóry u bydła Katarzyna Jankowska
- Techniczne wyposażenie systemu zaopatrzenia bydła w wodę Michał Boćkowski, Marek Gaworski
- Krowi powab i czar na ringu w Rotholz (Austria) Tomasz Sakowski
- Zimowa Szkoła Hodowców Bydła, Zakopane 2013 Katarzyna Markowska
- Rozwiązania i metody ograniczające emisję gazów Wojciech Krawczyk
- Konserwowanie pasz z użytków zielonych – ważny każdy szczegół Iwona Radkowska, Adam Radkowski
- Testy nowej folii. Silotite PRO 750 mm Rafał Świecki
- Praktyczne uwagi do sporządzania kiszonek
- Czy choroby w uprawie kukurydzy są nadal problemem? Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra
- Profilaktyka i zwalczanie najważniejszych szkodników w uprawie kukurydzy Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ