
Archiwum
Hodowca Bydła 10/2015
W numerze:
- Kolejna informacja o wynikach jakie uzyskano z zastosowaniem preparatu drożdżowego AGRO Yeast PLC w żywieniu krów w GNR BOVINAS Witold Podkówka
- Sortowanie paszy przez krowy Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka, Bogusław Śliwiński
- Mikotoksyny w paszy źródłem zakłóceń zdrowia i rozrodu u bydła Józef Krzyżewski
- Żywienie i rozród w stadach bydła mięsnego Krzysztof Bilik
- Akademia kiszonkowa Piotr Lisiecki
- Wielkie święto polskiego biznesu Piotr Lisiecki
- Zamykanie silosu z kukurydzą. Jak to robią w Agassiz? Marek Gaworski
- Konferencja prasowa Timac Agro z okazji jubileuszu 10-cio lecia firmy Timac Agro
- Krzyżowanie alternatywą dla krów holsztyńsko-fryzyjskich? Aleksander Osten-Sacken
- Wymagania dotyczące utrzymywania bydła przeznaczonego do produkcji żywności Ewa Stamirowska-Krzaczek, Paweł Krzaczek
- Punkty krytyczne podczas doju mechanicznego predysponujące do wystąpienia zapaleń wymion Wojciech Neja
- Organizacja porodówki w oborze Robert Szulc
- IBR – choroba, która zostaje do końca życia zwierząt Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Innowacje w nawożeniu azotem roślin uprawnych Timac Agro
- Pogłowie bydła ras zachowawczych w Polsce Katarzyna Sobocińska, Dawid Sobociński
- Czy zagraża nowa choroba wirusowa bydła? Zdzisław Gliński, Krzysztof Kostro
- Wysoka jakość kształcenia studentów i innowacyjne badania naukowe – głównym wyzwaniem Bioinżynierii Zwierząt UWM w Olsztynie Katarzyna Markowska, Dariusz Minakowski
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ