
Archiwum
Hodowca Bydła 6/2016
W numerze:
- Postacie, przyczyny i zapobieganie kwasicy żwacza u krów Krzysztof Bilik, Barbara Niwińska
- Problemy żywieniowe u krów w okresie podwyższonej temperatury Józef Krzyżewski
- Tłuszcz chroniony w żywieniu wysokowydajnych krów mlecznych Marcin Różewicz
- Bakteriostatyczny wpływ drożdży piwowarskich Leiber Andrzej Sobieraj
- Na co należy zwrócić uwagę wybierając preparat mlekozastępczy? Trouw Nutrition Polska
- Skuteczna walka z chorobami metabolicznymi A.Klimas, J. Fornalik, W. Jóźwiak
- Od 20 lat dostarczamy w Polsce najlepsze technologie Mariusz Grygorcewicz, GEA Polska
- Co się dzieje z mlekiem? Tomasz Sakowski
- Gronkowiec – przyczyna mastitis Małgorzata Horecka
- Poprawa parametrów użytkowych krów rasy holsztyńsko-fryzyjskiej poprzez krzyżowanie towarowe z buhajami rasy simentalskiej Tomasz Sakowski
- Embriotransfer – metoda rozrodu ani łatwa, ani tania Marta Kaliciak, Marek Adamski
- Najlepszy czas na zacielenie? Dawid Sobociński
- Najlepsze stada 2015 roku
- XVI Regionalna Wystawa Zwierząt Hodowlanych w Płoniawach Bramurze Prezentacja osiągnięć w hodowli i użytkowaniu bydła oraz satysfakcja z uzyskanych wyników Dariusz S. Minakowski
- Choroby bydła przenoszone ze zwierząt łownych II. Gruźlica, jersinioza, choroba Johnego, wąglik Zdzisław Gliński, Krzysztof Kostro
- System HACCP Katarzyna Sobocińska
- TH MILK – MEGA STYLE DAIRYING Największa farma mleczna w płd.-wsch. Azji, wykorzystująca zaawansowane technologie w produkcji mleka Stuart Lumb
- Wyróżniki jakości kulinarnej mięsa wołowego Anna Wilkanowska
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ