
Archiwum
Hodowca Bydła 2/2017
W numerze:
- Stosunki wodne na użytkach zielonych Stefan Grzegorczyk
- Mieszanki gatunków i odmian traw oraz roślin bobowatych (motylkowatych) na użytki przemienne Marzenna Olszewska
- Zasady nawożenia trwałych użytków zielonych Kazimierz Grabowski
- Organizacja wypasu bydła mlecznego Iwona Radkowska, Adam Radkowski
- Kukurydza – wartościowa roślina paszowa Wojciech Neja, Anna Neja
- Najnowsza genetyka polskich odmian kukurydzy sprawdzona w laboratorium PFHBiPM! Hodowla Roślin Smolice
- Użytki zielone – jak wapnować? Bogumiła Nestorowicz, Marek Tyrajski
- Buforowanie żwacza. Co to takiego? Józef Krzyżewski
- Dodatki paszowe poprawiające odporność bydła Joanna Brzozowska
- Genetyczne czynniki kształtujące wydajność mleczną u bydła Oliwia Duszyńska-Stolarska
- Wydajność a skład mleka Katarzyna Sobocińska
- Kontrola przeżuwania Marta Malkiewicz
- Dlaczego okres użytkowania krów mlecznych w Polsce jest taki krótki? Marta Kaliciak, Maciej Adamski
- Polska holsztyńsko-fryzyjska vs francuska montbéliarde Edyta Wojtas, Andrzej Zachwieja
- Wirus wirusowej biegunki bydła – BVDV Jolanta Oprządek
- Odsadzanie – ważny okres w życiu cieląt ras mięsnych Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Obróbka cieplna a jakość sensoryczna mięsa wołowego Anna Wilkanowska
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ