W numerze:
- Źle przygotowany TMR przyczyną zaburzeń metabolicznych Józef Krzyżewski
- Dobrostan żywieniowy w oborze Marek Gaworski, Michał Boćkowski, Bogdan Drożdż
- Lely obchodzi 25. rocznicę wprowadzenia zrobotyzowanego systemu doju Lely
- Technologia żywienia krów w oborach z robotami udojowymi Wojciech Neja
- Funkcjonalne składniki mleka Anna Wilkanowska
- Ekologiczne utrzymanie bydła mlecznego Piotr Wójcik
- Przyczyny zalegania krów Katarzyna Jankowska
- Produkcja mleka naukowo i praktycznie Marek Gaworski
- Rasa siementalska w typie mięsno-mlecznym Zenon Choroszy, Bogumiła Choroszy
- Brakowanie krów - proces, który można ograniczyć Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Nowy asortyment DeLaval - pompa do gnojownicy EP300 DeLaval
- Warunki zootechniczne w poczekalniach dla bydła Robert Szulc, Urszula Kołosowska
- Odchów cieląt przeznaczonych na opas Krzysztof Bilik
- Możliwość uzyskania wsparcia finansowego w produkcji bydła Bartosz Korytkowski
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ