Strefa Bydło

Przyczyny zalegania krów

Katarzyna Jankowska, PAN Olsztyn


Współczesne uwarunkowania ekonomiczne, dążenie do minimalizacji strat, a przez to do obniżania kosztów w celu poprawy efektywności produkcji zwierzęcej, zmuszają do osiągania coraz to lepszych wyników w chowie zwierząt. Jest ono możliwe wyłącznie wtedy, gdy zwierzęta mogą przebywać w zdrowym, pozbawionym zagrożeń środowisku. Wysoką produkcyjność i zdrowotność bydła można uzyskać poprzez utrzymanie równowagi pomiędzy wartością hodowlaną, a warunkami środowiskowymi. Czynnikiem wpływającym na poprawę efektywności w hodowli bydła jest praca hodowlana oraz technologia chowu.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.