
W numerze:
- Zmienne użytkowanie łąk i pastwisk Kazimierz Grabowski
- Sezonowe zmiany składu chemicznego runi łąkowej Iwona Radkowska, Adam Radkowski
- MLECZNE GWIAZDY wśród mieszanek pastewnych w klasie premium Rolimpex
- Pasze rzepakowe w żywieniu bydła Krzysztof Bilik
- Koncentracja energii w żywieniu krów wysokowydajnych Krzysztof Bilik
- Lely świętuje 70-lecie swojego istnienia, tworząc nową wizję przyszłości gospodarstw produkujących mleko
- Monitorowanie zdrowotności cieląt Maciej Adamski, Marta Kaliciak
- Odchów cieląt z wczesnym wykorzystaniem pasz stałych (suchy TMR) Józef Krzyżewski
- Selekcja genowa buhajów i jej wpływ na produkcję mleka Kamil Siatka
- X-lecie Fermy Bydła Mlecznego w Stradunach Dariusz Minakowski
- Dlaczego na krajowym rynku nie ma kulinarnego mięsa wołowego z bydła rasy limousin? Stanisław Wajda, Marian Kropiwnicki, Ewa Burczyk
- Szkoła Zimowa Hodowców Bydła w Zakopanem Katarzyna Markowska
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ