
W numerze:
- Zabiegi zmierzające do poprawy składu florystycznego runi łąkowo-pastwiskowej Kazimierz Grabowski
- Żywienie pastwiskowe krów a zawartość bioaktywnych składników w mleku Mirosław Gabryszuk, Renata Gabryszuk
- Czynniki wpływające na jakość runi pastwiskowej Iwona Radkowska, Adam Radkowski
- Lucerna w monokulturze i w mieszankach z trawami Marzenna Olszewska
- Kiszonki z traw o podwyższonej zawartości suchej masy Barbara Wróbel
- Możliwości żywienia krów mlecznych bez GMO Krzysztof Bilik
- Dodatek tłuszczu w żywieniu krów w okresie okołoporodowym Józef Krzyżewski
- Występowanie schorzeń racic w stadach bydła mlecznego Piotr Stanek, Waldemar Teter, Ewelina Flis
- Kokcydioza cieląt (Eimerioza) Jakub Pacoń, Maciej Adamski
- Bakterie fermentacji mlekowej – naturalna produkcja żywności Agnieszka Markowska
- Ocena wartości użytkowej bydła ras mięsnych Grzegorz Skrzyński
- 25 lat historii Szkół Zimowych Hodowców Bydła w Zakopanym 1993-2017 Jan Szarek
- Kolejna edycja Agro Days. Dni Hodowcy zakończona sukcesem!
- Centralne Targi Rolnicze w Nadarzynie
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ