Strefa Bydło

Kiszonki z traw o podwyższonej zawartości suchej masy

Barbara Wróbel; Zakład Użytków ZielonychI, nstytut Technologiczno-Przyrodniczy w Falentach

 

Szacuje się, że w Polsce jedna trzecia ogólnych zbiorów zielonek jest przeznaczona do żywienia bydła  w stanie naturalnym, a dwie trzecie – po zakonserwowaniu. Zatem właściwa konserwacja biomasy z trwałych użytków zielonych oraz możliwość jej długiego przechowywania ma szczególne znaczenie, zwłaszcza że żywienie bydła paszami konserwowanymi w naszych warunkach klimatycznych trwa ponad pół roku, a w gospodarstwach utrzymujących wysokowydajne krowy mleczne – nawet przez cały rok. 

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.