W numerze:
- Nowy środek do dezynfekcji racic EasyStride DeLaval
- Zielonki – uniwersalna i najtańsza pasza w opasie bydła Krzysztof Bilik
- Zachwaszczone pastwiska Marzenna Olszewska
- Wartość pokarmowa kiszonek z runi łąkowej Barbara Wróbel
- Stres kukurydzy Karolina Ratajczak, Hanna Sulewska, Grażyna Szymańska
- Choroby kukurydzy i ich wpływ na jakość kiszonki Grażyna Szymańska, Karolina Ratajczak, Hanna Sulewska
- Dodatki bioaktywne jako pomoc w łagodzeniu stresu cieplnego Pancosma
- Wytrwałość laktacji – ważna cecha hodowlana Paweł Żółkiewski, Ewa Januś, Piotr Stanek
- Ketoza – możliwości zapobiegania Edyta Bauer
- Dobrostan krów w oborze Michał Boćkowski
- Biologia muchy i metody jej zwalczania Mirosław Gabryszuk, Renata Gabryszuk
- Możliwość ograniczenia odorów z obornika i gnojowicy w przemysłowym chowie bydła Przemysław Marek
- Profilaktyka weterynaryjna w stadach bydła mięsnego Katarzyna Jankowska
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ