Strefa Bydło

Możliwość ograniczenia odorów z obornika i gnojowicy w przemysłowym chowie bydła

Przemysław Marek; Instytut Technologiczno Przyrodniczy Poznań

 

Intensywna produkcja zwierzęca nieodzownie związana jest z jej negatywnym wpływem na środowisko. Duża koncentracja zwierząt na niewielkiej przestrzeni przyczynia się do powstawania między innymi lotnych substancji zapachowych, które są generowane do środowiska. Ze względu na właściwości odorotwórcze można podzielić je na obojętne dla zmysłu powonienia i takim gazem jest np. dwutlenek węgla oraz gazy dające nieprzyjemne odczucia zapachowe np. amoniak. 

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.