HODOWCA BYDŁA
Numer: 12/2022
ISSN 1732-1921
Artykuły:
- Optymalizacja żywienia bydła w kontekście utrzymania zdrowia, cz. II
Kamil Siatka - Jaki tłuszcz dla krów mlecznych?
Oskar Skórnicki - Bobowate w żywieniu bydła, cz. I
Piotr Stanek, Ewa Januś - Pozażywieniowe czynniki wpływające na długowieczność krów
Mirosław Gabryszuk, Renata Gabryszuk - Choroby wynikające z nieprawidłowego żywienia krów, cz. I
Ketoza, stłuszczenie wątroby i kwasica
Ewa Januś - Zarządzanie rozrodem krów mlecznych
Józef Krzyżewski - Mikroflora kiszonki
Barbara Wróbel - O co chodzi z bliźniakami? – czyli cielaki różnej płciPrzeczytaj cały
Justyna Sokół - Rynek mleka – produkcja, eksport, spożycie
Mariusz Bogucki - Torbiele jajnikowe i stany zapalne macicy – dwie choroby, które „lubią chodzić w parze”
Agnieszka Wilczek-Jagiełło - AGRO PREMIERY rolnicze na sezon 2023
- Targi Ferma – największe specjalistyczne targi dla fachowców produkcji zwierzęcej w Polsce
Aktualności branżowe:*
- Rynek mleka – ceny PL
- Rynek mleka – handel PL
- Rynek mleka – produkcja i handel UE
- Produkcja mleka w UE
- Rynek mleka – handel UE
- Rynek mięsa – handel UE
- Rynek mięsa – ceny PL
- Rynek mięsa – ceny/handel
- Handel mięsem w I-IX 2022
- Handel bydłem w I-IX 2022
- Produkcja mięsa w UE
- Rynek materiałów paszowych
- Handel zbożami w okresie I-IX 2022 r.
Ponadto w numerze:*
- Biogazownie AgriKomp
- Nowy LT-Master F115
- Skup i ubój bydła
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
12 zł
12 zł
Kup prenumeratę
115 zł
115 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Paszowych
GRATIS!