Strefa Bydło

Hodowca Bydła 6-7/2023

okl HB 2023 067

HODOWCA BYDŁA

Numer: 6-7/2023

ISSN 1732-1921

Artykuły:

  • Zasady użytkowania łąk torfowych
    Barbara Wróbel
  • Technologie produkcji kiszonki z całych roślin kukurydzy
    część I

    Józef Krzyżewski
  • Pryzmy zawsze z dodatkiem ułatwiającym zakiszanie
    Monika Kopaczel-Radziulewicz
  • Preparaty drożdżowe w żywieniu bydła mlecznego – część I
    Cezary Purwin, Paulina Pogorzelska-Przybyłek, Andrzej Sobieraj
  • Jak łagodzić stres cieplny w oborze i na pastwisku?
    Renata Gabryszuk, Mirosław Gabryszuk
  • Pasze rzepakowe w żywieniu bydła
    Oskar Skórnicki
  • Preparaty mlekozastępcze
    Bartosz Bigorowski
  • Odchów cieląt na opasy
    Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  • Dekornizacja cieląt
    Mariusz Bogucki
  • Okiem doświadczonego zootechnika
    Jerzy Żółkowski
  • Fizjologia stresu cieplnego u krów wysokowydajnych
    Wpływ na pobranie paszy i rozród – cz. II

    Kamil Siatka

Aktualności branżowe:*

  • Rynek mleka – ceny PL
  • Rynek mleka – handel PL
  • Rynek mleka – ceny UE
  • Rynek mleka – ceny PL
  • Rynek mięsa – handel PL
  • Rynek mięsa – ceny UE
  • Rynek materiałów paszowych

Ponadto w numerze:*

  • Dodatki do zakiszania.
    Gdzie kupić?
  • Skup i ubój bydła

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
12 zł
Kup prenumeratę
115 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Paszowych

GRATIS!

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.