

HODOWCA BYDŁA
Numer: 9/2023
ISSN 1732-1921
Artykuły:
- Koszenie lucernika przed zimą
Barbara Wróbel - Dzień soi w północno-wschodniej Polsce
Monika Kopaczel-Radziulewicz - Technologia produkcji kiszonek z kukurydzy – zakiszanie wilgotnego ziarna
Józef Krzyżewski - Preparaty drożdżowe w żywieniu bydła mlecznego – część III
Cezary Purwin, Paulina Pogorzelska-Przybyłek, Andrzej Sobieraj - Algi wapienne i brunatne – wykorzystanie w żywieniu bydła
Julia Fabjanowska, Szymon Milewski - Korzyści wynikające z automatyzacji żywienia bydła
- Pasze treściwe w żywieniu cieląt
Mariusz Bogucki - Muzykoterapia – czyli co słychać w oborze?
- Zasady wychowu cieląt przy matkach
Renata Gabryszuk, Mirosław Gabryszuk - Wolnostanowiskowy system utrzymania nie eliminuje problemów ze zdrowotnością kończyn – cz. II
Kamil Siatka - Optymalne rozwiązania w budownictwie obór – komfort zwierząt a komfort pracy
Wojciech Neja, Anna Neja
Aktualności branżowe:*
- Rynek mleka – ceny PL
- Rynek mleka – handel PL
- Rynek mleka – ceny UE
- Rynek mleka – ceny PL
- Rynek mięsa – handel PL
- Rynek mięsa – ceny UE
- Rynek materiałów paszowych
Ponadto w numerze:*
- Skup i ubój bydła
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
12 zł
12 zł
Kup prenumeratę
115 zł
115 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Paszowych
GRATIS!