Strefa Bydło

Hodowca Bydła 9/2023

okl HB 2023 09

HODOWCA BYDŁA

Numer: 9/2023

ISSN 1732-1921

Artykuły:

  • Koszenie lucernika przed zimą
    Barbara Wróbel
  • Dzień soi w północno-wschodniej Polsce
    Monika Kopaczel-Radziulewicz
  • Technologia produkcji kiszonek z kukurydzy – zakiszanie wilgotnego ziarna
    Józef Krzyżewski
  • Preparaty drożdżowe w żywieniu bydła mlecznego – część III
    Cezary Purwin, Paulina Pogorzelska-Przybyłek, Andrzej Sobieraj
  • Algi wapienne i brunatne – wykorzystanie w żywieniu bydła
    Julia Fabjanowska, Szymon Milewski
  • Korzyści wynikające z automatyzacji żywienia bydła
  • Pasze treściwe w żywieniu cieląt
    Mariusz Bogucki
  • Muzykoterapia – czyli co słychać w oborze?
  • Zasady wychowu cieląt przy matkach
    Renata Gabryszuk, Mirosław Gabryszuk
  • Wolnostanowiskowy system utrzymania nie eliminuje problemów ze zdrowotnością kończyn – cz. II
    Kamil Siatka
  • Optymalne rozwiązania w budownictwie obór – komfort zwierząt a komfort pracy
    Wojciech Neja, Anna Neja

Aktualności branżowe:*

  • Rynek mleka – ceny PL
  • Rynek mleka – handel PL
  • Rynek mleka – ceny UE
  • Rynek mleka – ceny PL
  • Rynek mięsa – handel PL
  • Rynek mięsa – ceny UE
  • Rynek materiałów paszowych

Ponadto w numerze:*

  • Skup i ubój bydła

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
12 zł
Kup prenumeratę
115 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Paszowych

GRATIS!

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.