W numerze:
- Znaczenie użytków zielonych w produkcji mleka o wysokiej wartości biologicznej Ewa Stamirowska-Krzaczek, Paweł Krzaczek
- Zabiegi pratotechniczne na użytkach zielonych dla poprawy ich produktywności Stefan Grzegorczyk
- Aspekty techniczne podsiewu łąk i pastwisk Adam Radkowski, Iwona Radkowska
- Nawozy naturalne w uprawie kukurydzy Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra
- Bezorkowa uprawa kukurydzy Hubert Waligóra, Witold Skrzypczak
- Organizacja wypasu bydła mięsnego Maciej Adamski, Katarzyna Wojtasiak
- Żywienie a wydajność rozrodcza krów mlecznych Krzysztof Bilik
- Czy możemy wyeliminować z mieszanek paszowych drogą śrutę sojową? Bartosz Kłos, Maciej Adamski
- Tlenowa stabilność kiszonki z kukurydzy ważny wskaźnik oceny jakości Witold Podkówka
- Efektywne mikroorganizmy jako dodatek do produkcji kiszonek Józef Krzyżewski
- Zasuszanie krów – temat, który może stwarzać problemy Andrzej Bochniak i współpracownicy
- Odpajanie cieląt w pierwszym okresie odchowu Józef Krzyżewski
- Odpowiednia drabina paszowa to komfort pobierania paszy Michał Boćkowski, Marek Gaworski
- Zastosowanie drożdży Saccharomyces cerevisiae w żywieniu krów w GNR Bovinas Witold Podkówka
- Technologia PRO kiedy więcej znaczy mniej Silotite
- BIOMIN FORUM – dobrze zbilansowane Aktualne i przyszłe wyzwania w produkcji zwierzęcej Andrzej Bochniak i współpracownicy
- Selen i jego rola dla zdrowia ludzi i zwierząt Maciej Gołębiewski
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ