
Archiwum
Hodowca Bydła 7-8/2015
W numerze:
- Drożdże Saccharomyces cerevisiae w żywieniu bydła Adam Mirowski
- Dobrostan bydła w różnych systemach żywienia Wojciech Neja
- Potas – nadmiar i niedobór szkodzi krowom Ryszard Kujawiak, Michał Palicki
- Poprawiamy odchów cieląt Karol Kotowski
- Bydło simentalskie – rasa dwustronnie użytkowa dająca dużo mleka, a w kryzysie niskich cen poratuje bardzo dobrą mięsnością Tomasz Sakowski
- Letnie zapalenie wymienia Marta Kaliciak, Maciej Adamski
- Laminitis skutek błędów żywieniowych Katarzyna Walkowiak
- Postęp i prezentacja osiągnięć w hodowli zwierząt oraz innowacji w rolnictwie XXII Regionalna Wystawa Zwierząt Hodowlanych i Dni z Doradztwem Rolniczym, Szepietowo 2015 r. Dariusz Minakowski, Katarzyna Markowska
- Małe sieczkarnie do zbioru kukurydzy Marek Gaworski, Michał Boćkowski
- Kukurydza flint i dent – różnice i wykorzystanie Hubert Waligóra, Witold Skrzypczak
- Opas intensywny czy ekstensywny? Maciej Adamski, Agnieszka Frydrych-Gierszewska
- Pasze stosowane w opasie bydła Krzysztof Bilik
- Ekologiczny chów bydła mięsnego Piotr Wójcik
- ProOptiBeef - podsumowanie
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ