
Archiwum
Hodowca Bydła 9/2014
W numerze:
- Drożdże w żywieniu bydła Józef Krzyżewski
- Długość użytkowania krów a selekcja w kierunku zwiększenia wydajności Adrianna Pawlik, Grażyna Sender
- Mikroelementy – mało potrzeba, by dużo zyskać Ryszard Kujawiak
- Jałowość przyczyną brakowania krów Wojciech Neja
- Zarządzanie rozrodem czyli rozród pod kontrolą Katarzyna Jankowska, Katarzyna Piotowska-Tomala
- Niska liczba komórek somatycznych nie zawsze oznacza brak mastitis Adrianna Pawlik, Grażyna Sender
- Kukurydza - podstawowe źródło energii w żywieniu bydła Dariusz S. Minakowski
- Ziarno kukurydzy w żywieniu bydła Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka
- Kukurydza na paszę oraz jako źródło energii odnawialnej Pienice 31.08.2014 r. Dariusz S. Miankowski
- Zadbaj o najwyższą jakość i strawność kiszonek z kukurydzy AdiFeed
- Ziarno i kiszonka w kukurydzy KWS - zdrowa energia dla bydła Dariusz S. Minakowski
- Technologia dla odważnych Jak zamienić gnojowicę na pieniądze Witold Podkówka
- Podstawowe aspekty ekologicznej produkcji wołowiny Maciej Adamski, Marta Kaliciak
- Przegląd sytuacji biogazowni rolniczych w Polsce Karol Tucki, Magdalena Szwarc, Wojciech Będkowski, Małgorzata Stęplewska, Adam Kupczyk
- Promocja postępu i osiągnięć pracy hodowlanej Szepietowo 28-29.06.2014 Katarzyna Markowska, Dariusz S. Minakowski
- Immunoprofilaktyka w chorobach zakaźnych bydła Immunostymulatory, siara, surowice odpornościowe Zdzisław Gliński
- Susz z zielonek w żywieniu bydła Katarzyna Walkowiak
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ