
Archiwum
Hodowca Bydła 6/2014
W numerze:
- Wartość pokarmowa pasz z użytków zielonych Romuald Dembek
- Aspekty technologiczne i energetyczne zbioru zielonek do zakiszania Paweł Krzaczek, Ewa Stamirowska-Krzaczek
- Pojemność i wymiary silosu przejazdowego Witold Podkówka
- Siano dobrej jakości Wojciech Neja
- Treściwe w dawce TMR Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka
- Ketoza konsekwencją błędów żywieniowych okresu okołoporodowego Barbara Stefańska, Paweł Stefański
- Zielona Gala Szepietowo 24-25.05.2014 r. Dariusz S. Minakowski
- Kto kupuje ekologiczne mleko? Europa po zniesieniu kwoty mlecznej Tomasz Sakowski
- Krowy zasuszone od nich wszystko się zaczyna Ryszard Kujawiak
- Krowy w stresie cieplnym Marian Lipiński
- Spadek wydajności krów w okresie wysokich upałów Katarzyna Walkowiak
- Waga, ważne wyposażenie w gospodarstwie z bydłem Michał Boćkowski, Marek Gaworski
- Sprawozdanie z seminarium „Hodowcy Hodowcom – jak można produkować 14000 litrów mleka od krowy, bez obniżenia parametrów płodności i zdrowotności stada” Artur Oprządek
- H-TRAP profesjonalna pułapka na muchy końskie i bąki bydlęce Panko
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ