Strefa Drób

Syndrom nagłej śmierci sercowej

Anna Wilkanowska; Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy



Minione dziesięciolecia to stopniowa intensyfikacja produkcji zwierzęcej. Nie powinno to nikogo dziwić, zważywszy na niemalejące potrzeby rosnącej populacji ludzkiej. Na szczególną uwagę zasługuje produkcja drobiu, którego mięsa i jaja są doskonałym źródłem taniego, wysokowartościowego białka. Produkty drobiowe cenione są na całym świecie. Rosnącemu zainteresowaniu drobiem, intensyfikacją jego produkcji towarzyszy pojawienie się wielu zaburzeń chorobowych ptaków. 

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.