Strefa Drób

Wolno rosnące brojlery

Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk; AVICONS

 

Metody działania poszczególnych sektorów nowoczesnego rolnictwa, by były opłacalne i zaspakajały potrzeby żywnościowe rosnącej z roku na rok ilości ludności na świecie, muszą być intensywne i wielkotowarowe. Tymczasem w wyniku coraz większych wymagań konsumentów, w odniesieniu do jakości żywnościowych produktów i bardzo energicznej propagandy na rzecz ochrony praw zwierząt i stosowania wysokiego dobrostanu w ich utrzymaniu, coraz większy udział w produkcji jaj spożywczych i mięsa drobiowego, będą miały prawdopodobnie metody alternatywnego chowu, nie zapewniające wysokiej produkcyjności i opłacalności, przy dyskusyjnej jakości cech spożywczych produktu.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.